Maple Leaf Cross 3 november 2019 

Wisselbeker Fabritiusschool

Voor de 6e keer op rij had de Fabritiusschool de meeste punten bij het scholenkampioenschap en was wederom de winnaar.
Ze mogen daarom de wisselbeker houden.

 

Op zondag 3 november vond de 72e editie van de Maple Leaf Cross plaats. Zelfs de voorspelde regen heeft gewacht tot de lopers klaar waren zodat het lopen voor iedereen een feestje bleef.

Onze bijzondere dank gaat uit naar de Gooise Atletiek Club Hilversum (GAC) en haar vrijwilligers, die deze editie mogelijk hebben gemaakt. Ook de gemeente Laren en het Goois Natuurreservaat danken wij voor hun medewerking.

Zonder onze trouwe sponsoren en leveranciers zou het organiseren van deze mooie cross niet gerealiseerd kunnen worden. Met dank aan:


Klaverblad Verzekeringen
GAC Hilversum
Jumbo Van Dam-Schoonhoven
Run2Day Hilversum
Gemeente Hilversum
SignToday

 

 

 

Alle lopers ook bedankt voor jullie deelname en
tot volgend jaar bij de 73e editie op 1 november!

 

 

Maple Leaf Cross 4 november 2018

Zondag 4 november was er een prachtig nieuw decor voor de 71ste Maple Leaf Cross. Dit jaar geen moeilijke heuvel maar een zeer lastig kuil waar de deelnemers doorheen moesten. Met bijna 700 lopers was het een groot succes voor deelnemers en organisatie.

Bij de lange cross waren nationale en internationale toplopers aanwezig die zich willen voorbereiden op de Europese Kampioenschappen die dit jaar in Tilburg worden gehouden. Stan Niesten won overtuigend van de winnaar van vorig jaar Luc Nieuweboer. Bij de dames ging de winst naar Olympiër Maureen Koster. De korte cross werd wederom prooi voor Richard Douma en Karin Nieuwenhuijsen. De regionale lopers waren ook goed vertegenwoordigd. GAC-ers Cas Lutz en Pieter Mijnhout behaalden in het sterke deelnemersveld mooie top tien plekken.

We bedanken onze sponsoren: Klaverblad Verzekeringen, GAC Hilversum, Gemeente Hilversum, Jumbo Van Dam, Run2Day en Uppersign voor het mogelijk maken van deze editie. En alle vrijwilligers die deze dag nog zonniger en bijzonder voor de deelnemers hebben gemaakt.

 

Ook 70-ste editie Maple Leaf Cross weer een succes

 Zelfs Canadezen weten Anna’s Hoeve te vinden

Met bijna 800 deelnemers, een mooi herfstzonnetje, een perfect erbij liggend parcours én sterke winnaars was ook de 70ste editie van de Maple Leaf Cross weer een succes.

We willen alle vrijwilligers die ons hebben geholpen om deze editie bijzonder te maken hartelijk bedanken. Zo ook onze sponsoren:  Klaverblad Verzekeringen, GAC Hilversum, Gemeente Hilversum, Hilversum City Run, Jumbo Van Dam, Run2Day en Uppersign. Zonder hen zou de Maple Leaf Cross niet mogelijk zijn.

De oudste crosswedstrijd van Nederland, vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht als eerbetoon aan de Canadese bevrijders, werd zondag op het vaste parcours nabij Anna’s Hoeve gehouden. Onder de deelnemers waren ditmaal overigens een flink aantal Canadezen, die na een oproep van de Canadese ambassade de jubileumeditie niet wilden missen.

De lange cross bij de mannen, over 10 kilometer, kende een sterke winnaar in Lucas Nieuweboer. Hij had de laatste weken al getoond in vorm te zijn, in Hilversum was dat niet anders. Met 32.13 was hij bijna twintig tellen sneller dan de nummers twee en drie. Paul Zwama, voormalig Nederlands marathonkampioen, en regionale topper Cas Lutz vochten een fraaie strijd uit om die twee plekken. Zwama, die volgende maand overigens in Hilversum bij Anna’s Hoeve komt wonen, werd tweede, Lutz derde: 32.31 om 32.33.

De korte cross bij de mannen, bijna één lange sprint over drie kilometer, werd gewonnen door Richard Douma, in 8.49. De WK-deelnemer (1500 meter) was ook vorig jaar de beste. Op respectievelijk zeven en acht seconden achter hem eindigden ook Jeroen Bakker en Seppe van ’t Westende op het podium.

Bij de vrouwen verraste Dagmar Smid met winst op de korte cross. Met een eindtijd van 10.04 bleef ze Karin Nieuwenhuijsen drie tellen voor. De Ethiopische Fanos Tekle, vorig jaar winnares, werd ditmaal derde in 10.10.

Anne Luijten heerste op de lange cross, die voor vrouwelijke wedstrijdatleten 7,5 kilometer was. Luijten had aan de streep een voorsprong van ruim twee minuten op Irene van der Reijken: 26.56 om 28.58. De derde plaats ging naar Lisan Duijvestijn, in 29.18. Plaatselijke favoriete Mirjam Koersen eindigde als vijfde, in 29.41.

Aan de Maple Leaf Cross deden als altijd veel jongeren mee, onder hen veel jeugdleden van GAC. De Fabritiusschool was ook in groten getale aan de start verschenen. De jongeren konden, afhankelijk van hun leeftijd, deelnemen aan een cross van 850 of 1500 meter. Er waren bovendien prestatielopen van 2,5, 5, 7,5 en 10 kilometer voor de vele recreanten. Bij die recreatieve deelnemers waren, als gezegd, ook speciaal overgevlogen Canadese deelnemers.

Onder hen ook Jean Thie. In 1960 won hij de veldloop voor B-junioren, 57 jaar later kwam hij over uit Wakefield, Quebec voor de prestatieloop van 7,5 kilometer.


Hilversum – De 70ste editie van de Maple Leaf Cross, op zondag 5 november in Hilversum, belooft een memorabele jubileumloop te worden. Al is het maar omdat het de laatste keer zal zijn dat de cross op het huidige parcours kan worden gehouden. Vanwege de geplande werkzaamheden voor de hoogwaardige openbaar vervoerverbinding (HOV) en het verleggen van de weg over Anna’s Hoeve zal de Maple Leaf Cross in de toekomst naar een andere locatie worden verplaatst.

De voorinschrijving voor het evenement gaat 31 augustus van start. Via de website (www.mapleleafcross.nl) is tegen een gereduceerd tarief inschrijving mogelijk. Bij na-inschrijving, eventueel ook op de wedstrijddag zelf, geldt een hoger inschrijfgeld.

De eerste Maple Leaf Cross werd op 10 maart 1946, net na de Tweede Wereldoorlog, gehouden. Daarmee is de wedstrijd de oudste cross in Nederland. De naam van de cross werd gekozen om een eerbetoon aan de Canadese bevrijders te brengen. De Maple Leaf, het blad van de esdoorn, vormt het hart van de Canadese vlag. Juist vanwege het jubileum van de cross, 5 november is de 70ste editie, wordt er dit jaar een extra Canadees tintje aan het evenement gegeven.

De Maple Leaf Cross vindt plaats in het mooie natuurgebied bij Anna’s Hoeve in Hilversum en voert over een aantal pittige heuvels. Voor een ieder, wedstrijdatleet of recreant, is er een geschikte afstand. Ook de jeugd kan aan zijn trekken komen.

De wedstrijden, onder auspiciën van de Atletiekunie, gaan over 3 kilometer (korte cross voor junioren A/B, senioren en masters), 7,5 kilometer (vrouwelijke wedstrijdatleten) en 10 km (mannen). Wedstrijdatleten kunnen in aanmerking komen voor een gratis startbewijs als hun prestaties in de voorbije maanden daar aanleiding voor geven. Zij kunnen zich melden bij organisator Louran van Keulen: louran2@yahoo.com. De laatste jaren kende de Maple Leaf Cross doorgaans sterke winnaars, onder wie vele WK-deelnemers.

De recreatielopen over 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km konden zich de laatste jaren ook in grote belangstelling verheugen. Voor de jeugd is er natuurlijk weer de jeugdloop, over 1500 of 850 meter. Aan de jeugdloop is ook een scholenkampioenschap verbonden.

Klaverblad Verzekeringen, hoofdsponsor van de Gooise Atletiek Club (GAC), heeft zich aan de Maple Leaf Cross verbonden en maakt het evenement mede mogelijk.

Wie meer informatie wil, kan deze op de website (www.mapleleafcross.nl) vinden of een mail sturen naar info@mapleleafcross.nl.

 

69e Maple Leaf Cross:

een fantastisch feest in de modder

 

HILVERSUM – 6 november 2016 vond de 69e editie van de Maple Leaf Cross plaats. De meest gestelde vraag deze dag was “lopen we volgend jaar nog op hetzelfde parcours”?
Commissie voorzitter van de Maple Leaf Cross, Louran van Keulen, liet weten hier nog geen duidelijkheid over te hebben. De afgelopen 2 jaar hebben we geroepen dat het wel eens de laatste keer zou kunnen zijn. Zoals jullie zien, rennen we nog op hetzelfde parcours. Een verwachting durft Van Keulen dus ook niet meer te doen. We gaan van de 70ste editie wel iets speciaals maken!
Dit maal werden de lopers getrakteerd op een heerlijk modderig parcours, grote plassen water op heel veel plekken, een echte cross! Nadat de jeugd weer in groten getale door de blubber was gerend was het de beurt aan de 600 recreatieve lopers. 
Dat de Maple Leaf Cross een populaire wedstrijd is bleek wel uit het enorm sterke atletenveld op de verschillende onderdelen. 

Richard Douma
De winnaar van vorige jaar op de korte cross, Richard Douma, was wederom niet te houden. In juli werd hij nog 4e bij de Europese Kampioenschappen op de 1500 meter. 

Fanos Tekla

Fanos Tekle was bij de dames de snelste op het 3000 meter lange parcours.

Bart van Nunen

Bij de lange cross van 10 kilometer stond de sterke jongeling Bart van Nunen aan de start. De Nederlands recordhouder 10 kilometer bij de junioren liet de Engelsman Shaun Dixon nog even hopen op een overwinning. Voordat de 2e ronde in ging was het gat al geslagen en liep Bart met veel overmacht naar de overwinning, voor Shaun en de talentvolle middellange afstandsloper Vincent Hazeleger. 

Maureen Koster

Maureen Koster domineerde opnieuw de lange cross van 7,5 km.

Naast de nationale toppers schitterden er ook veel regionale atleten op het modderige parcours. Op de korte cross was Cas Lutz verrassend de snelste regionale atleet. Cas werd 4e op de korte cross. Michiel Löschner, de oud trainer van de selectie van GAC, zat 9 seconden achter Cas en vlak voor David Vonk.
Bij de vrouwen was GAC-er Mirjam Koersen, op plek 4, de eerste atleet uit de regio die de 7,5 km wist te volbrengen. 

De 68e editie van de MLC 2015

 Maureen Koster

Ook dit jaar loopt Maureen Koster, winnares vorig jaar, weer mee.
Afgelopen augustus liep ze nog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

 

Dit jaar Jip Vastenburg als deelnemer bij de Maple Leaf Cross

Deze zomer nog als deelnemer bij Olympische Spelen in Rio en nu op het parcours van de Maple Leaf Cross GAC atlete Jip Vastenburg. 
In 2014 had zij nog een tijd op de lange cross van 27 minuten en wie gaat haar bijhouden in de cross van 2016?

Jip Vastenburg

 Inschrijven doe het nu !

De inschrijvingen lopen met de dag op en voorinschrijven kan nog tot 28 oktober. Voor de prijs hoef je het niet te laten en voorinschrijven is aanmerkelijk voordeliger. Natuurlijk geen nood als het je om wat voor reden dan ook niet lukt want van 29 oktober tot en met 5 november kan inschrijven ook bij Run2day op de ’s Gravelandseweg in Hilversum. 
Daar kunt u ook in alle rust uw startnummer afhalen tot en met 5 november

 Logo Jumbo

Ook dit jaar is Jumbo voor de 4de keer onze sponsor. Maar de mensen van de Jumbo zijn zelf ook fanatieke lopers en dit jaar steunen zij een project in Uganda. Meer informatie op de dag zelf bij de UNOX kraam in het start/finishgebied

De 69e editie van de MLC vindt plaats op zondag 6 november 2016

De voorinschrijving is inmiddels van start!

Geïnteresseerd in de Maple Leaf Cross als wedstrijdatleet? Meld je aan voor een gratis startnummer bij louran2@yahoo.com

Ben je een wedstrijdatleet en heb je de afgelopen periode prestaties neergezet die je in de top van Nederland of van de jouw regio hebben gebracht dan maak je kans om een gratis startbewijs te bemachtigen. Meld je aan bij Louran van Keulen en noteer je recente prestaties en licentienummer. 


De 68e editie was weer een groot succes! Voor de uitlsagen klik hier!

De 68e editie van de Maple Leaf Cross was een groot succes met alweer een record aantal deelnemers. Op deze zon overgoten dag waren de omstandigheden voor goede tijden ideaal, resulterend in parcoursrecords op zowel de korte als lange cross bij de mannen én vrouwen!

De winst op de lange cross ging bij de dames op een overtuigende wijze naar (alweer voor de derde keer op rij) Maureen Koster die de 7,5 kilometer afraffelde in 25 minuten en 42 seconden. Hiermee bleef ze Marije te Raa ruim voor. Yvonne Hak maakte het podium bij de dames compleet. Bij de heren ging de winst naar een zeer sterk lopende Tom Wiggers. Hij liep het 10 km lange parcours in 30.51 minuten. Op geruime afstand kwam Jorijn de Mare als tweede over de streep gevolgd door Christiaan Bosselaar die als derde de finish passeerde.

 

Nog een aantal weken, op 1 november wordt de Maple Leaf Cross nog éénmaal gelopen op het parcours van de laatste jaren.

Vanwege de plannen voor een nieuwe weg in Hilversum komt het natuurgebied Anna’s Hoeve er waarschijnlijk anders uit te zien vanaf volgend jaar. Jij doet toch ook nog één keer mee op het originele parcours van dé cross en dé heuvel van Hilversum?

De voor-inschrijving is inmiddels weer geopend en de eerste deelnemers hebben zich al aangemeld. Je kunt je inschrijven via de website: mapleleafcross.nl Zodra de inschrijving via het internet is gesloten zijn alle inschrijvingen na-inschrijvingen tegen het na-inschrijf tarief.

Ook deze editie staan er weer verschillende onderdelen op het programma, er is altijd een geschikte afstand te vinden. De allerkleinsten trappen om 11:00u af met de verschillende jeugdlopen over 850 en 1500 meter. Geïntegreerd in de jeugdlopen is het scholenkampioenschap voor de basisscholen uit de omgeving. Vorig jaar ging de Fabritiusschool met de wisselbeker naar huis, welke school zal er dit jaar winnen?

Recreatieve lopers hebben na de succesvolle trial van vorig jaar ook dit jaar de keuze uit niet drie, maar vier afstanden. De ronde van 2,5 kilometer zal ook deze editie worden uitgezet en al naar gelang kan er worden gekozen voor 1, 2, 3 of 4 ronden. Je kunt dus weer een meer courante 5 of 10 kilometer lopen. En de tijd van vorig jaar proberen te verbeteren!

De wedstrijdatleten sluiten vanaf 13:45u het programma af met een korte cross over 3 kilometer gevolgd door de lange cross, 7,5 kilometer voor de vrouwen en 10 kilometer voor de mannen.

Klaverblad Verzekeringen, de hoofdsponsor van de Maple Leaf Cross, zal dit jaar wederom haar ondersteuning verlenen. Hierdoor kunnen we de Maple Leaf Cross blijven verbeteren en ook volgend jaar, wellicht in een nieuw jasje, nog een mooie cross organiseren!

 

 

 

Weer meer topatleten aan de start van de Maple Leaf Cross

HILVERSUM – De Maple Leaf Cross groeit door, het aantal topatleten is ook dit jaar weer toegenomen ten opzichte van de voorgaande editie. Zowel nationale toppers als regionale topatleten zullen op 2 november deelnemen aan de korte cross over 3 km of lange cross over 7,5 km voor de vrouwen en 10 km voor de mannen.

Op de korte cross zal er vooraan een mooie strijd ontstaan tussen Noah Schutte, afgelopen zomer deelnemer aan de Wereldjuniorenkampioenschappen, en de 800m specialisten Sjaak Hoogstraten, Jorian Damen en Adil el Azzouzi. Wellicht kunnen, Antoon van Beek, David Vonk en Sam de Vor, atleten van de GAC Hilversum, verrassen in hun thuiswedstrijd en meedoen voor de podiumplaatsen.

Bij de vrouwen staan de nummers 1 en 2 van vorig jaar in ieder geval op de startlijst. Vorig jaar was het Christine Bosch (GAC Hilversum) die 2 seconden eerder over de streep kwam dan Lorraine Ravestein. Wie zal er bij deze editie aan het langste eind trekken en met de hoofdprijs naar huis gaan?

Op de lange cross gaat Maureen Koster, nationale topper die mooie prestaties op de baan heeft neergezet afgelopen zomer, proberen haar titel van vorig jaar te verdedigen. Zij zal daarbij moeten afrekenen met concurrentes Irene van Lieshout (Brons bij het NK 10km) en de Duitse Stella Kubasch die in voorbereiding is op de EK cross dat in december zal worden gehouden in het Bulgaarse Samokov.

Rustig aan zullen de dames het niet kunnen doen, want ook de nummers 2 (Karin Nieuwenhuijsen), 4 (Mirjam Koersen van GAC Hilversum), 5 (Agnes Schipper) en 6 (Lia Wijnberger) van vorig jaar zullen gaan proberen zich op het podium te lopen. Naar verwachting zullen ook Sanne Broeksma en Anouk Claessens voorin meelopen om zich met de strijd te bemoeien.

Bij de mannen is Tom Wiggers de torenhoge favoriet voor de winst op de 10 km, dit jaar is hij de snelste Nederlander op zowel de 5000 meter (13.38,35) als de 10000 meter (28.33,74). Maar ook Tom moet 4x over de beruchte heuvels dus of hij er ook echt met de winst vandoor zal gaan moet nog blijken. Hij zal in ieder geval moet afrekenen met de andere podiumkandidaten Ronald Bassa, Brian Kamstra en Christiaan Bosselaar.

Van de GAC Hilversum zullen Cas Lutz en Eduard Grob, pupillen van Michiel Löschner een gooi doen naar het podium en moeten tegelijkertijd hun best doen om hun trainer voor te blijven. Want ook Michiel Löschner, in 2007 nog deelnemer aan de EK indoor, zal proberen de 4 rondes zo snel als mogelijk af te raffelen.

Ook op de dag zelf melden zich vaak nog enkele topatleten aan, er zal op alle onderdelen genoten kunnen worden van een mooie wedstrijd. Voor het chronoloog en de laatste informatie kijk op de website.

 

Jeugdclinic voor de Maple Leaf Cross op woensdagmiddag 22 oktober.
Dit jaar is er een nieuw onderdeel aan het programma toegevoegd, het hardloop-kampioenschap basisscholen. Om de leerlingen alvast kennis te laten maken met het parcours, en nóg enthousiaster te maken, is er op woensdagmiddag 22 oktober voor de jeugd een clinic georganiseerd op het parcours van de Maple Leaf Cross.

De leerlingen hebben een sportief programma afgewerkt van ruim een uur onder leiding van echte wedstrijdatleten. Om de dorst te lessen na de sportieve inspanning was er voor wat te drinken gezorgd.

 

Jeugdclinic voor de Maple Leaf Cross

HILVERSUM – Op zondag 2 november 2014 vindt de 67e Maple Leaf Cross plaats. Deze cross vindt traditiegetrouw plaats in het prachtige natuurgebied van Anna’s Hoeve. De voor-inschrijving is open tot en met 19 oktober.

Dit jaar is er een nieuw onderdeel aan het programma toegevoegd, het hardloopkampioenschap basisscholen. Om de leerlingen alvast kennis te laten maken met het parcours, en nóg enthousiaster te maken, wordt er op woensdagmiddag 22 oktober voor de jeugd een clinic georganiseerd op het parcours van de Maple Leaf Cross.

De leerlingen zullen een sportief programma afwerken van ongeveer een uur onder leiding van echte wedstrijdatleten. Om de dorst te lessen na de sportieve inspanning zal er voor wat te drinken worden gezorgd.

Deelname aan de clinic is gratis en aanmelden (tot en met 19 oktober) kan door een e-mail te sturen naar info@mapleleafcross.nl, dan wordt de bevestiging en de laatste informatie aan de deelnemers toegestuurd.

Meer informatie over de Maple Leaf Cross is te vinden op www.mapleleafcross.nl, hier kun je ook terecht om je in te schrijven (voor-inschrijving geopend tot en met 19 oktober).

 

Voor-inschrijving Maple Leaf Cross Hilversum open vanaf 15 augustus!

 

Hilversum –  Op zondag 2 november 2014 vindt de 67e editie van de Maple Leaf Cross plaats. Het parcours vindt traditiegetrouw plaats in het prachtige natuurgebied Anna’s Hoeve Hilversum. De voor-inschrijving is geopend vanaf 15 augustus.

 

Ook dit jaar worden er weer verschillende onderdelen georganiseerd, er is altijd een geschikte afstand te vinden. De allerkleinsten kunnen meedoen aan de verschillende jeugdlopen over 850 en 1500 meter. Recreatieve lopers hebben dit jaar de keuze uit niet drie, maar vier afstanden. Er wordt een ronde van 2,5 kilometer uitgezet en naar gelang kan er worden gekozen voor 1, 2, 3 of 4 ronden. Je kunt dus een meer courante 5 of 10 kilometer lopen. Ook dit jaar zal het programma worden aangevangen met het nordiccen en sportief wandelen, de deelnemers kunnen kiezen uit 2,5 of 5 kilometer. Wedstrijdatleten hebben de keuze uit een korte cross over 3 kilometer of de lange cross, 7,5 kilometer voor de vrouwen en 10 kilometer voor de mannen.

 

Nieuw dit jaar is niet alleen de ronde van 2,5 kilometer in plaats van de vertrouwde 3 kilometer, maar ook is er een basisscholenkampioenschap aan het programma toegevoegd (verwerkt in de jeugdlopen). Wie zich inschrijft namens een school loopt niet alleen voor zichzelf, maar kan ook punten scoren voor die school door bij de beste te eindigen. De totaalscore bepaalt welke school een jaar lang de wisselbeker mag houden en zich kampioen mag noemen.

Klaverblad Verzekeringen, de hoofdsponsor van de Maple Leaf Cross, zal dit jaar wederom haar ondersteuning verlenen. Hierdoor kunnen we de Maple Leaf Cross blijven verbeteren, zoals vorig jaar is gedaan met het geluid en een tent. Iedere deelnemer zal na afloop namens Klaverblad zijn of haar finishfoto gratis af kunnen halen bij de hardloopspeciaalzaak, Run2Day, op de ’s Gravelandseweg 27.

 

 

66e Maple Leaf Cross breekt alle records!

 

HILVERSUM – Afgelopen weekend vond de 66e editie van de Maple Leaf Cross plaats in een modderig natuurgebied Anna’s Hoeve Hilversum, maar desondanks werden alle records gebroken. Oud-Europees Indoor kampioen, Arnoud Okken liep een nieuw officieus parcoursrecord op de korte cross. Ook deden er een record aantal deelnemers mee. De organisatie en de deelnemers kunnen terug kijken op een ‘echte’ cross waar iedereen onder de modder over de finish kwam.

 

Zowel nationale als regionale atleten schitterden op het mooie, maar natte parcours. Op de korte cross stonden verschillende namen van formaat aan de start. Op de korte cross trok Arnoud Okken na 3 km aan het langste eind en noteerde een parcoursrecord met zijn tijd van 8.55 (bruto). Menno Zuidema, de winnaar van de editie in 2011 moest genoegen nemen met de zilveren plek en Robert Planting complementeerde het podium. Het GAC kwartet onder aanvoering van David Vonk kwam binnen op de plekken 8 t/m 11. Bij de vrouwen liep GAC-er Christine Bosch een mooie race die met een supersterke laatste ronde Lorraine Ravestein inhaalde en naar het goud liep. Marlies Manders ging met het brons naar huis. Saillant detail is dat het zilver op de korte cross werd gewonnen door het ‘zilveren’ koppel Zuidema-Ravestein, volgend jaar goud?

 

Op de lange cross was Maureen Koster superieur, onbedreigd liep ze in een groepje met enkel mannen naar de streep in een zeer snelle tijd van 21.39 op de 6 km. De nummer 2, Karin Nieuwenhuijsen, deed er bijna twee minuten langer over en het podium werd compleet gemaakt door Tirza van der Wolf. GAC-er Mirjam Koersen legde beslag op de vierde plek. Bij de mannen liepen Gert-Jan Liefers, Jorijn de Mare en Joeri Wolf lange tijd in de buurt van elkaar. Na ongeveer 4 km moest Gert-Jan eraf en was na 9 km de 3e over de streep in 30.49. De strijd om de eerste plek werd gewonnen door Joeri Wolf (30.01) nipt gevolgd door Jorijn de Mare die er 2 seconden langer over deed.

 

Na de vele regen en het onweer dat  er was tijdens de wedstrijden werden de jeugd en prestatielopen in relatief droge omstandigheden afgewerkt. Al was het parcours inmiddels voorzien van vele plassen en grote hoeveelheden modder, de deelnemers hebben in ieder geval kunnen genieten van een echte cross tot aan de erwtensoep aan toe.

 

De persoonlijke video staat vanaf maandag online en vanaf dinsdagmiddag is je finishfoto gratis af te halen bij Run2Day Hilversum.

 

 

Veel belangstelling voor de Maple Leaf Cross

HILVERSUM – Op zondag 3 november 2013 vindt de 66e editie van de Maple Leaf Cross plaats. Vele bekende en onbekende namen hebben zich reeds aangemeld.

De inschrijving voor de Maple Leaf Cross is in volle gang. Nationale en regionale atleten hebben zich reeds gemeld om de strijd met elkaar aan te gaan. Maureen Koster is de favoriet bij de dames op de lange cross. Zij was afgelopen week nog de snelste Nederlandse dame in de 4Mijl van Groningen. De Boskoopse atlete Maureen Koster deed in augustus mee aan het Wereldkampioenschap Atletiek in Rusland. Op haar onderdeel, de 1500 meter hardlopen, haalde ze de finale net niet.

Bij de lange cross voor de mannen zal het een mooie strijd worden tussen Gert Jan Liefers en Joeri Wolf. Liefers is nationaal recordhouder op de 1500, 2000 en 3000 meter. In 2004 liep hij in de finale van de 1500 meter bij de Olympische Spelen in Sydney. Wolf een jonge atleet van het team Zevenheuvelen heeft een prachtige persoonlijk record op de 10 kilometer van onder de 30 minuten staan.

Bij de korte cross zullen vele regionale toppers aan de start staan. Hofleverancier is het team van GAC Hilversum onder leiding van trainer Michiel Löschner, die zelf de strijd met zijn pupillen aan gaat. Christine Bosch van GAC loopt ook de 3 km, zij behaalde brons op de NK Atletiek in Amsterdam deze zomer.

De organisatie verwacht een groei aan deelname.
Hardlopen blijft een populaire sport en velen vinden het heerlijk om door het natuurgebied van Anna’s Hoeve te lopen. Anderen gebruiken het als training voor de Zevenheuvelenloop in Nijmegen of de Warandeloop in Tilburg.

Iedere deelnemer zal na afloop zijn of haar finishfoto gratis af kunnen halen bij de nieuwe hardloopspeciaalzaak, Run2Day, op de ’s-Gravelandseweg 27. Deze actie is de hele maand november geldig.

(www.dichtbij.nl)

 

Facelift Maple Leaf Cross

Schrijf je in voor de Maple Leaf Cross. Deze uitdagende cross in het mooie natuurgebied Anna’s Hoeve viert haar 66 verjaardag met een facelift. Naar aanleiding van suggesties vorig jaar komt er een betere geluidsvoorziening. Ook staat er een ruime tent waar lastminute lopers zich droog en uit de wind kunnen inschrijven. Daarnaast is er een tent als kleedgelegenheid en om je spullen in achter te laten.

Goed nieuws: alle lopers kunnen na afloop van de cross kosteloos hun foto ophalen bij de nieuwe sponsor Run2Day aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum. Met dank  aan de hoofdsponsor, Klaverblad Verzekeringen. Ook Jumbo is toegetreden als nieuwe sponsor van de Maple Leaf Cross.

Net als vorig jaar kan er naast hardlopen ook gestart worden voor Nordic walking en sportief wandelen. Er worden in oktober in samenwerking met de Gooi- en Eemlander speciale clinics hiervoor gegeven.